Toiminta

SUFT järjestää urheilufysioterapiakoulutusta

 

Suomen Urheilufysioterapeutit ry SUFT on vuonna 1979 perustettu aatteellinen yhdistys, joka toimii  Suomen Fysioterapeutit ry:n erikoisalayhdistyksenä vastaten urheilufysioterapian koulutuksen kehittämisestä, järjestämisestä ja koordinoinnista Suomessa.

Suft järjestää vuosittain 4-8 urheilufysioterapian peruskurssia, jotka perehdyttävät toimimiseen urheilijoiden parissa. Kurssilla käydään läpi sekä vammoja ennaltaehkäisevää toimintaa että urheiluvammojen hoitoa ja kuntoutusta.

Jatkokoulutusta 

Jatkokursseja järjetetään kehonosiin kohdistettuna. Näitä ovat polvi-nilkka-jalkaterä -kurssi (UPNJ), Lanneselkä-lantio-lonkka -kurssi (ULLL), Niska-hartia-olkapää -kurssi (UNOH) sekä Rintakehä (URK).  Näillä teemakursseilla käydään läpi lajinomaisesti tyyppivammojen hoitoa ja kuntoutusta sekä ennaltaehkäisyä. Näiden lisäksi järjestetään vuosittain erilaisia teemakursseja ja ulkomaisten luennoitsijoiden järjestemiä kursseja. 

Kansainvälinen urheilufysioterapiakongressi 

SUFT järjestää vuosittain kansainvälisen urhelufysioterapiakongressin. Seuraava kongressi on järjestyksessä 4. Kongressin puhujat ovat sekä kotimaisia että ulkomaisia oman alansa osaajia.

Urheilufysioterapeutin sertifiointi

SUFT koordinoi Suomessa urheilufysioterapeuttien sertifiointia yhdessä fysioterapeuttiliiton ja olympiakomitean kanssa.